Optimizacija sajta za Google

Održavanje sajta

Održavanje sajta se obavlja zbog potrebe da sadržaj na svim stranicama sajta bude non stop aktuelan i koristan za posetice i sve ljude koji žele da pronađu tražene informacije na vašem sajtu.

Veliki broj firmi i ne zna da je redovno održavanje sajta ključ uspeha u savremenom načinu poslovanja.

Neophodnost da se bude prvi na Google pretrazi uslovljava i redovno unošenje tekstova, slika, video snimaka i ostalog materijala na sajt.

ODRŽAVANJE WEB SAJTA

Održavanje sajta se najčešće obavlja perodično (dnevno, nedeljno ili mesečno), dok godišnje održavanje nije dobro za sajt jer su informacije starije od par meseci često puta beskorisne za ljude i pretraživače.

Takodje, održavanje sajta se često puta radi u sklopu SEO optimizacije sajta, osim ako to nije dogovoreno u startu. Mi preferiramo integrisani paket Održavanje sajta + SEO.

Kada je u pitanju održavanje online prodavnice, na sličan način se obavlja stim sto se dinamika unosa artikala obračunava na osnovu broja artikala u toku određenog perioda.

 

ŠTA PODRAZUMEVA ODRŽAVANJE SAJTA

Pored tekstualnih i ostalih izmena na stranicama, održavanje sajta može obuhvatati i redovno ažuriranje softvera ukoliko to nije podešeno automatski. Veliki problem imaju svi web sajtovi koji imaju stari softver kao što su to Joomla i WordPress. Ovi CMS sistemi su stalno na meti hakera koji propuste koriste da bi lako oborili sajt i/ili obrisali podatke sa sajta. Kasnije čišćenje sajta od malware-a je otežano ali je izvodljivo. Da ne bi došlo do toga, potrebno je održavati sajt kako u vizuelnom smislu, tako i u softverskom.

CENA ODRŽAVANJA SAJTA

Cena održavanje sajta je povoljnu kada se ima u vidu da je kvalitetan sadržaj stranica veoma puno utiče na seo optimizaciju sajta. Mi smo predvideli nekoliko cena i paketa za održavanje sajta na osnovu najčešćih zahteva za održavanjem:

  • dnevno održavanje sajta (cena 5-10 evra po radom satu)
  • nedeljno održavanje sajta (cena 7-10 evra po danu)
  • mesečno održavanje sajta (cena 20-25 evra po sedmici)
  • godišnje održavanje sajta (fiksna cena 300-500 evra po godini)

Naš tim programera i web dizajnera je spreman da u svakom trenutku izadje u susret vašim potrebama i sajt ažurira permanentno po želji.

Navedene cene mogu biti i po dogovoru ako su vaši zahtevi specifični i/ili imate posebne zahteve za održavanje web sajta.

Sve promene na sajtu biće obavljene brzo, a najkasnije u roku od 24h od momenta prijema materijala na email.

Sajt koji se ne održava i ne ažurira redovno može zastareti, i na taj način dosta pasti u pretrazi za određene ključne reči. Kasnije održavanje će biti skuplje jer će zahtevati i dodatnu uslugu „seo optimizacija svih stranica sajta“.

SAMOSTALNO ODRŽAVANJE SAJTA

Ako planirate samostalno održavanje sajta (HTML, CMS, WordPress, Joomla, OpenCart, PrestaShop …itd), pošaljite nam email ili nas pozovite. Mi ćemo vas uputiti kako se sajt održava samostalno na bilo kojoj od navedenih cms platformi. Naši web dizajneri i programeri će vam dati kompletne informacije i uputstvo kako se vrši unos artikala na sajt.

Seo Web Sajt vam stoji na usluzi !

Šta je SEO?

Dobra SEO optimizacija se vidi nakon našeg angažovanja na vašem sajtu, ali ako nam poverite sajt na dugoročno održavanje onda mi garantujemo da ćete imati najbolji SEO koji će vaš web sajt držati na prvoj Google strani - prvo mesto u pretrazi.

Ako smatrate da vam možemo pomoći u toku realizacije vašeg Seo projekta, slobodno nas možete kontaktirati. Dobro došli!