Optimizacija sajta za Google

Kako autoritet domena utiče na SEO


Autoritet domena (domain authority) igra značajnu ulogu pri rangiranju sajta na Google pretrazi. Zapravo, posle sadržaj i linkovi na sajtu direktno utiču na autoritet domena i njegovu jačinu. To znači da SEO optimizacija web sajta obuhvata i ovaj važan segment.

Ako ste bili pogođeni Google kaznom posle Pingvin / Panda ažuriranja algoritma, onda ste možda i shvatili da sa vašim sajtom nešto nije u redu. Krivac za kaznu možete biti Vi i / ili neko drugi.

Među najčešćim problemima spadaju prekomerna razmena linkova i još gore, pridobijanje veza koje su veoma neprijateljske za vaš sajt. Takve veze mogu biti na različitim mestima (postavljanje linka u komentarima na blogu, forumu … itd), ili je neko samovoljno postavio na svom sajtu link ka vašem sajtu, bez vašeg znanja i dozvole.

Da bi vaš link profil bio čist i bez sumnjivih veza, morate samostalno (ručno) očistiti sve linkove na više načina, a najbezbednije je da to učinite tako što ćete tražiti od vlasnika sajta da izbriše link ka vama. Druga opcija je da koristite i popularnu metodu u Google Webmasters Tools (Gugl alatke za webmastere) i upotrebite opciju „link dezinfekcija“.

Pisanje kvalitetnih članaka, tekstova koji će biti interesantni ljudima i koji će zaraditi sami po koje linkovanje ima ogroman značaj za sajt. Ništa vas ne košta da probate biti originalni i učiniti nešto korisno za sebe. Ukoliko ste firma kojoj je bitno da uvek bude na prvom mestu na Google onda je neophodno da svoj internet marketing plan podignete na viši nivo.

Da napokon rezimiramo i podvučemo crtu. Domen sajta mora biti autoritativan i prepoznatljiv u pretrazi. Da bi se to postiglo, vrlo je važno uložiti napor da se par tehničkih detalja usaglasi sa Google smernicama. To što ste uredno ubacili robots.txt datoteku i prijavili seitemap.xml fajl za indeksiranje sadržaja nije garancija da ćete proći dobro po pitanju SEO optimizacije. Te osnove su samo osnovne i neophodne radnje i ne dovode do konkretnih rezultata ako se ne obrati pažnja na nekoliko drugih pojedinosti.

  1. Otarasite se loših linkova
  2. Potrudite se da sadržajem pridobijete kvalitetne linkove do vašeg web sajta.
  3. Poboljšajte unutrašnju strukturu linkova na sajtu.
  4. Razmenite linkove sa srodnim sajtovima (razmena linkova).

 

Imate neko pitanje ili komentar?

One comment on “Kako autoritet domena utiče na SEO

Sasa

Kako znati zbog cega nas je Google kaznio?

Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.