Optimizacija sajta za Google

Izrada sajta

Potreban vam je web sajt ? Na pravom ste mestu !

Naša specijalnost je web dizajn, programiranje i SEO optimizacija sajta.

Web dizajn (Web design) podrazumeva skup tehnika kojima se kriraju i uređuju web stranice – web sajtovi. Web sajt se sastoji od najmanje jedne web stranice i to je „home“, naslovna strana sajta. Najčešće ova strana ima ekstenziju .html ili .php. Neretko se mogu susresti i .htm i .aspx. O ekstenzijama i koliko su one bitne za sajt ćemo kasnije detaljnije pisati.

Web sajt treba biti lepo dizajniran što podrazumeva upotrebnu čistog (validnog) koda prilikom izrade sajta. Izrada sajta se sprovodi prema određenom planu koji se definiše na osnovu zahteva klijenta.

WEB DIZAJN STUDIO

Web dizajn studio u kakvom mi radimo ima sve neophodnosti kako bi se kvalitetno kompletirao proces od planiranja sajta do njegovog postavljanja na server/hosting. Studio poseduje stvaralački duh i kreativnost da posao web dizajn izgleda kao prava umetnost. U vreme kada se od sajtova očekuje sve više i sve veća interaktivnost sa posetiocima, Seo Web Sajt studio pruža sve mogućnosti.

IZRADA SAJTA

Izrada sajta se može obaviti na više načina. Postoji opcija kompletne izrade sajta od apsolutne nule ili uz upotrebu odgovarajućih CMS sistema i šablona (template). Mi ne gubimo vreme oko nepotrebnih sitnica. To znači da Vi kao naš klijent trebate pronaći najbolji izgled sajta a mi ćemo sve ostalo uraditi. Ako nemate ideju za sajt, možemo vam je mi stvoriti. Imamo mogućnost da izradu sajta uradimo tako što ćete najpre dobiti demo izgled. Kada vidite preliminarnu verziju sajta, lako ćete se odlučiti i za gotov sajt.

Kada su u pitanju teme (templates-i), postoji veliki broj sajtova na kojima se mogu kupiti već gotove teme. Neki od njih su  TemplateMonster, ThemeForest, CodeCanyon … itd.

CMS skripte koje se koriste kao osnova za sve funkcionalnosti sajta su najčešće: WordPress i Joomla. Međutim, koriste se neretko i druge PHP skripte koje veoma profi obavljaju istu funkciju samo na drugačiji način. Mi vam svakako preporučujemo onaj softver na kome ćete se Vi najlakše snaći radi daljeg samostalnog održavanja i administriranja.

Zbog toga se seo optimizacija sajta treba raditi konstantno. Ne može se SE optimizacija uraditi jednom i da rezultati i pozicija sajta ostane zauvek prikovana na prvo mesto ili prvu stranu. Definisanje glavnog cilja i razvoja sajta je ključ uspeha. Svako ko nema cilj neće znati kuda je pošao i ne može se izboriti sa sve češćim, novim i kvalitetnim sadržajima na sajtovima.

Dakle, seo optimizacija sajta se radi odmah pri planiranju i izradi sajta, a zatim se različitim tehnikama kasnije prilagođava zahtevu algoritma koji je specijalno pisan od strane Gugla. Nepoštovanje algoritma ili pokušaj da se zavara nema perspektivu a sajt koji se preterano reklamira nedozvoljenim tehnikama biva kažnjen.

Logo

Sajt se sastoji od mnogo elemenata bez koji jednostavno ne može funkcionisati na pravi način. Na prvom mestu je logo. Logo (logotip) je zaštitini znak jedne firme ili sajta i čini da budete prepoznatljivi. Izdvojiti se iz mase znači imati unikatan i lep logo. Mi izrađujemo logoe u toku procesa izrada sajta. Obzirom da se sve vrti oko loga, veoma je važno da sajt bude koncipiran tako da se logo uklapa na najbolji način.

Tekst na sajtu

Tekst je najvažniji deo i osnova svakog sajta. Ma koliko sajt bio lepo dizajniran, bez teksta neće biti niti zanimljiv niti uopšte prepoznat od strane ljudi na internetu ali i pretraživača. Kvalitetan tekst koji se odnosi na vaš posao, usluge i uopšte govori o tome šta i kako radite jeste okosnica na polju SEO optimizacije. Pisanje teksta treba raditi ekspert za lepo i SEO pisanje.

Slike, grafike, video

Slike (fotografije) svejedno su takođe bitan element sajta. Bez dobrog i kvalitetnog grafičkog okruženja, tekst postaje zamoran za čitanje. Upravo se fotografijama i ostalim grafičkim rešenjima poboljšava vizuelni doživljaj na sajtu. Fotografije i grafički elementi na sajtu moraju biti prilagođeni standardu i da ne zauzimaju previše prostora.

Pored svih nabrojanih elemenata koji čine jedan web sajt, postoji i nešto što čini njegov kod. Kod sajta može biti napisan na mnogo načina. Mi našu izradu baziramo na semantički validnom HTML5 / CSS3 / JS kodu.

Izradili smo veliki broj web sajtova a naše iskustvo možda može i vama pomoći.

Ako vam je potreban sajt, kontaktirajte nas. Pokušaćemo da za Vas pronađemo najbolje rešenje.

Imate neko pitanje ili komentar?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Šta je SEO?

Dobra SEO optimizacija se vidi nakon našeg angažovanja na vašem sajtu, ali ako nam poverite sajt na dugoročno održavanje onda mi garantujemo da ćete imati najbolji SEO koji će vaš web sajt držati na prvoj Google strani - prvo mesto u pretrazi.

Ako smatrate da vam možemo pomoći u toku realizacije vašeg Seo projekta, slobodno nas možete kontaktirati. Dobro došli!